Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr la ceremonia de inaugurare a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi

ro

10 May, 2015 21:41 1001 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr efectuează o vizită în Ucraina, în perioada 9 – 10 mai 2015.
În cadrul vizitei, demnitarul român a participat pe 10 mai la ceremonia de inaugurare a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, în cadrul festivităţilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Europei la Cernăuţi. Prezenţa ministrului delegat la acest eveniment se subscrie preocupării DPRRP – MAE de afirmare şi păstrare a elementelor identitare româneşti şi reconfirmă importanţa pe care statul român o acordă comunităţilor şi mediului asociativ românesc de pretutindeni.

Cu acest prilej, demnitarul român a apreciat că noul sediu al Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” va fi una dintre casele spiritualității românești în Bucovina, în care membrii comunității românești să regăsească frumusețea culturii române. "Ne bucurăm că vom fi parteneri în acest proiect care va susţine eforturile românilor din oraşul şi regiunea Cernăuţi,  şi nu numai,  să îşi afirme identitatea" a spus Angel Tîlvăr.
Totodată, ministrul delegat a apreciat că, prin programele dedicate învățării limbii române, cunoașterii literaturii și culturii române, creației în limba română și a spiritualității române în general, identitatea românească va fi afirmată și promovată cu mândrie în acest spaţiu deschis tuturor cernăuțenilor.
La ceremonie au fost prezenţi reprezentantul Preşedintelui României,  consilierul prezidenţial  Sergiu Nistor, care a dat citire unui mesaj al şefului statului. De asemenea,  Consulul general  Eleonora Moldovan a transmis mesajul primului ministru al României.
Pe lângă reprezentanţi ai mediului asociativ şi comunităţii româneşti din Cernăuţi, au mai fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor regionale de stat şi locale din Cernăuţi,  ai unor autorităţi locale româneşti,  precum şi reprezentanţi ai Parlamentului României. 

Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” găzduieşte o librărie românească.  Obiectivul principal al Centrului îl constituie activitatea de păstrare, afirmare şi promovare a identităţii româneşti şi promovarea imaginii României în regiunea Cernăuţi. DPRRP-MAE sprijină Centrul Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi", ca proiect în cadrul sesiunii de finanţare ianuarie 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii