Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

13 Dec, 2015 19:03 1011 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa luni, 14 decembrie 2015, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), care se va desfăşura la Bruxelles.

Pe agenda discuţiilor figurează evoluţiile recente din statele Parteneriatului Estic (PaE), în urma angajamentelor asumate la summit-ul PaE desfăşurat la Riga în mai 2015. De asemenea, vor fi analizate: mijloacele prin care Uniunea Europeană poate contribui la combaterea terorismului; sprijinul pe care UE îl poate acorda procesului de reconciliere politică şi avansare a reformelor din Irak; situaţia din Libia, în prezenţa noului Trimis Special pentru Libia al Secretarului General al ONU, Martin Kobler.
Totodată, şefii diplomaţiilor europene vor avea un dejun de lucru informal, la care va participa şi ministrul de externe turc, Mevlüt Çavuşoğlu, discuţiile urmând a se concentra pe evoluţiile din Siria, Irak şi Libia şi pe combaterea terorismului.
În marja reuniunii CAE, ministrul Lazăr Comănescu va lua parte la un dejun de lucru privind situaţia din Belarus - găzduit de Letonia şi Finlanda - la care a fost invitat ministrul de externe din Belarus, Vladimir Makei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii