Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la conferinţa internaţională GLOBSEC 2015

ro

18 Jun, 2015 19:03 838 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa vineri, 19 iunie 2015, la Bratislava (Slovacia), la ediţia  aniversară a Conferinţei internaţionale GLOBSEC 2015 (Bratislava Global Security Forum), organizată de ministerul slovac al afacerilor externe, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea Forumului. Șeful diplomației române va susţine o intervenţie în calitate de vorbitor principal la panelul “From Wales to Warsaw: Collectively Defending the Alliance”.
Participarea la Forum va constitui o bună oportunitate pentru prezentarea viziunii României în legătură cu evoluţiile de securitate din vecinătatea estică şi sudică și pentru a discuta despre așteptările țării noastre în perspectiva Summit-ului NATO de la Varşovia, din iulie 2016.
Ediţia aniversară a GLOBSEC din 2015 va fi prezidată de Miroslav Lajčák, vicepremier şi ministru al afacerilor externe al Slovaciei.
Participanţi la panelul “From Wales to Warsaw: Collectively Defending the Alliance”, alături de ministrul Bogdan Aurescu, sunt Alexander Vershbow, adjunctul Secretarului General al NATO, Tomasz Siemoniak, vicepremier şi ministrul apărării din Polonia, şi ambasadorul Wolfgang Ischinger, preşedintele Conferinţei Internaţionale de Securitate de la München.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii