Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută decizia Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de a crea Forumul pentru drepturile omului, democrație și statul de drept, la inițiativa României

ro

27 Mar, 2015 15:09 909 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, din 26 martie 2016, privind crearea Forumului pentru drepturile omului, democrație și statul de drept.

Decizia a fost luată în cadrul celei de a 28-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului al ONU, care se desfășoară la Geneva în perioada 2-27 martie 2015.
Inițiativa creării Forumului a aparținut României, care, împreună cu Maroc, Norvegia, Peru, Republica Coreea și Tunisia, a promovat o rezoluție în acest sens. Tot la inițiativa României, Consiliul Drepturilor Omului a adoptat, în 2012, prima rezoluție privind drepturile omului, democrația și statul de drept, rezoluție care a stat la baza deciziei de astăzi.

“Forumul propus de România va reprezenta un cadru unic, în sistemul ONU, de dezbatere a bunelor practici și de împărtășire a experiențelor pe tema interdependenței dintre drepturile omului, democrație și statul de drept. Crearea acestui important for de către România reflectă coerența și consecvența cu care țara noastră susține proiecte importante în cadrul ONU. Este cu atât mai îmbucurătoare adoptarea acestei rezoluții în anul 2015 – moment în care marcăm 60 de ani de apartenență a României la ONU”, a declarat cu această ocazie ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Prima ediție a Forumului pentru drepturile omului, democrație și statul de drept va avea loc în 2016 și va avea ca temă „Extinderea spațiului democratic și rolul tinerilor în procesul de decizie publică”.
Forumul pentru drepturile omului, democrație și statul de drept se va adăuga celorlalte forumuri create de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, de la înființarea sa: Forumul Social, Forumul pentru minorități, Forumul pentru afaceri și drepturile omului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii