Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Daniel Ioniţă cu ambasadorul Cord Meier-Klodt, însărcinat special pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în MAE german

ro

03 Jun, 2015 18:43 865 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă l-a primit astăzi, 3 iunie, pe ambasadorul Cord Meier-Klodt, însărcinat special pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în MAE german. Au fost abordate teme legate de Vecinătatea Estică, cu accent pe situația din Republica Moldova, revizuirea Politicii Europene de Vecinătate şi evoluțiile regionale.

Secretarul de stat Daniel Ioniță a exprimat sprijinul României pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova și pentru angajarea fermă a statului vecin pe un traseu ireversibil către Uniunea Europeană. Pentru autoritățile de la Chișinău, prioritare rămân în această etapă aprofundarea reformelor democratice, consolidarea statului de drept și a stabilității macroeconomice. Acestea sunt premise esențiale pentru ca statul vecin să poată fructifica plenar, în beneficiul tuturor cetățenilor săi, oportunitățile degajate din Acordul de Asociere UE - Republica Moldova.

Pe un plan mai larg, secretarul de stat Daniel Ioniță a subliniat importanţa Vecinătăţii ca prioritate strategică a Uniunii Europene şi rolul Politicii Europene de Vecinătate ca parte integrantă a politicii externe a UE. Oficialul român a relevat necesitatea menținerii unității la nivelul UE în abordarea și găsirea de soluții la problemele regionale.

În context, a fost detaliat conceptul „Security Trusts” avansat de România, care propune crearea de platforme de dialog permanent pe teme de securitate în sens larg, cu partenerii din vecinătatea UE şi cu „vecinii vecinilor”, cu obiectivul construirii încrederii. De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de evaluări privind perspectivele de dezvoltare a relațiilor individuale ale Uniunii cu statele din regiune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii