Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ministrul israelian pentru imigrație și absorbție, Sofa Landver

ro

03 May, 2015 21:46 901 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut în ultima zi a vizitei, pe care o eferctuează în Statul Israel, o întrevedere cu ministrul israelian pentru imigrație și absorbție, Sofa Landver.
În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte legate de comunitatea israelienilor originari din România, care reprezintă o punte de legătură solidă în cadrul dialogului dintre cele două state.

Oficialul israelian a subliniat, în mai multe rânduri, importanta contribuție a evreilor originari din România în construcția şi dezvoltarea Statului Israel. În contextul discuției privind păstrarea profilului identitar a evreilor originari din România, ministrul israelian a propus inițierea unui proiect prin care limba română să fie studiată în şcolile din Israel.

Demnitarul român a solicitat punctul de vedere al ministrului israelian cu privire la experienţa Statului Israel în legătură cu modul de organizare a unor manifestări internaţionale ce reunesc diaspora, evenimente similare Congresului Românilor de Pretutindeni, pe care autorităţile române intenţionează să îl organizeze în cea de-a doua parte a acestui an.
Cei doi demnitari au facut un schimb de opinii privind reintegrarea cetățenilor proprii care revin în țara de origine. La acest moment ministerul de resort israelian derulează programe special concepute pentru acest scop. Omologul israelian a lansat o invitație pentru o nouă vizită de lucru, care să aibă ca obiectiv principal prezentarea detaliată a acestora.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii