Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu observatorii acreditați la secțiile de votare din Paris

ro

16 Nov, 2014 17:18 761 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și ambasadorul României la Paris, Bogdan Mazuru, au avut duminică, 16 noiembrie 2014, o întrevedere cu observatorii acreditați la secțiile de votare din Paris. Discuțiile au avut în vedere desfășurarea scrutinului electoral la Paris, atât în primul tur de scrutin al alegerilor pentru Președintele României, cât și în cel de al doilea scrutin.
Observatorii prezenți la întâlnirea cu ministrul afacerilor externe au apreciat că la Paris, se votează mai rapid decât în primul tur de scrutin, dar prezența la vot este mai ridicată la primele ore ale dimineții comparativ cu primul tur de scrutin, urmare și a apelurilor adresate de Ambasadă și MAE de a se folosi întregul interval de 14 ore pentru exercitarea dreptului de vot.
Ministrul afacerilor externe a explicat observatorilor care sunt atribuțiile MAE în ceea ce privește sprijinirea derulării procesului electoral în străinătate și cum au fost acestea puse în practică. Ministrul  Teodor Meleşcanu a menţionat măsurile luate de Centrala MAE și de Ambasada României la Paris cu privire la fluidizarea procesului de votare în turul al doilea al alegerilor pentru Președintele României.
Ministrul Teodor Meleșcanu a ascultat propunerile observatorilor cu privire la măsurile care pot fi luate în vederea îmbunătățirii sistemului de vot pentru românii care locuiesc în străinătate sau doresc să își exercite dreptul de vot în străinătate. Ministrul afacerilor externe a declarat că va ține cont de aceste propuneri și că va elabora un proiect de act normativ în vederea schimbării actualei legi electorale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii