Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu omologul polonez

ro

02 Dec, 2015 10:20 720 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o întrevedere cu omologul polonez, Witold Waszczykowski, în marja ministerialei NATO de la Bruxelles.
Cu acest prilej au fost abordate aspecte ale cooperării bilaterale, cu accent pe consolidarea Parteneriatului Strategic, precum şi teme de actualitate de pe agenda internațională: situația de securitate din Vecinătatea Estică, situaţia din Republica Moldova şi Ucraina.
Cei doi miniştri au evocat calitatea remarcabilă a relației bilaterale, reflectată cel mai recent prin co-organizarea în România a reuniunii șefilor de stat din Europa Centrala şi de Est (4 noiembrie 2015).
Ministrul Lazăr Comănescu şi omologul său polonez au apreciat că declarația adoptată la reuniunea din 4 noiembrie 2015 reprezintă o platformă care trebuie promovată în comun de cele nouă state de pe flancul estic al NATO.
S-a convenit continuarea intensă a consultărilor bilaterale, atât pentru aprofundarea cooperării şi coordonării între cele două ţări, cât şi la nivelul organizațiilor internaționale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii