Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu omologul georgian

ro

02 Dec, 2015 10:20 712 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul georgian Giorgi Kvirikashvili, în contextul participării la reuniunea ministerială a NATO de la Bruxelles.
Cei doi oficiali au apreciat nivelul foarte bun al dialogului politic şi al cooperării dintre cele două ţări, convenind deja următoarele momente pe această linie. S-a subliniat necesitatea intensificării colaborării pe linie economică. Partea română a subliniat prioritatea acordată de România operaţionalizării interconectorului de gaz lichefiat Azerbaidjan-Georgia-România-Ungaria (AGRI) şi realizării proiectului de transport de mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică, menit să contribuie la materializarea potenţialului de tranzit al Georgiei şi României spre Europa.
Ministrul Lazăr Comănescu a exprimat sprijinul consecvent al României pentru cursul şi obiectivele europene şi euro-atlantice ale Georgiei, în special pentru implementarea Acordului de Asociere UE–Georgia şi a Planului de Acţiune pentru Liberalizarea Vizelor.
Ministrul georgian a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat ţării sale în parcursul european şi euro-atlantic, inclusiv prin activitățile desfășurate în calitate de ţară care deține poziția de Ambasadă Punct de Contact al NATO la Tbilisi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii