Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu adjunctul secretarului comerţului al SUA, Bruce Andrews

ro

11 May, 2015 18:42 850 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 11 mai 2015, o întrevedere cu adjunctul secretarului comerţului al SUA, Bruce Andrews, în contextul misiunii de promovare comercială în domeniul securităţii cibernetice la Bucureşti pe care demnitarul american o conduce, în perioada 11-13 mai.

În cursul întrevederii au fost abordate, cu prioritate, aspecte referitoare la Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, cu accent pe dimensiunea economică şi cea de securitate cibernetică. Cei doi demnitari au discutat şi despre contextul regional actual, din perspectiva provocărilor şi oportunităţilor pentru o cooperare sporită, inclusiv în sprijinirea partenerilor apropiaţi.

Ministrul Bogdan Aurescu a salutat vizita la Bucureşti a oficialului american şi a delegaţiei pe care o conduce, care are loc inclusiv în contextul aniversării în acest an a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale şi al interesului comun pentru amplificarea Parteneriatului Strategic. A subliniat interesul României pentru extinderea cooperării în toate domeniile reflectate în cadrul Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolului XXI.

În acelaşi timp, a evidenţiat interesul deosebit al autorităţile române pentru amplificarea cooperării bilaterale pe dimensiunea economică şi comercială, dar şi în alte domenii, precum cel al securităţii cibernetice sau al educaţiei, inovării, cercetării ştiinţifice, astfel încât aceasta să reflecte potenţialul real al oportunităţilor oferite de Parteneriatul Strategic.

Ministrul afacerilor externe a subliniat atenţia pe care o acordă autorităţile române dezvoltării colaborării cu SUA în domeniul securităţii cibernetice, atât în plan bilateral, cât şi la nivel regional şi în cadrul NATO. A evidenţiat rolul potenţial al României de hub regional atât în sectorul comercial şi al investiţiilor, cât şi al securităţii cibernetice. De asemenea, a transmis aprecierea părţii române pentru implicarea Departamentului Comerţului SUA în organizarea primului Summit regional dedicat securităţii cibernetice.

În ceea ce priveşte situaţia din regiunea Mării Negre, ministrul Aurescu a prezentat evaluările autorităţilor române privind riscurile de securitate şi oportunităţile de cooperare, atât în plan bilateral, cât şi în raport cu partenerii cei mai apropiaţi.
Ministrul Bogdan Aurescu a salutat vizita întreprinsă recent de oficialul american la Chişinău şi mesajele de susţinere adresate de Administraţia americană cu acest prilej, încurajând continuarea sprijinului SUA pentru partenerii estici cei mai apropiaţi, cu un accent special asupra furnizării de asistenţă în domeniile reformelor, dar şi al consolidării securităţii energetice.

Bruce Andrews a mulţumit României pentru relaţia substanţială de Parteneriat Strategic cu SUA şi pentru sprijinul ferm în consolidarea relaţiilor transatlantice, fiind apreciate, în context, contribuţiile semnificative ale ţării noastre la securitatea regională. A subliniat interesul autorităţilor americane pentru intensificarea cooperării bilaterale pe dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, precum şi în domeniul securităţii cibernetice, şi disponibilitatea de a sprijini avansarea obiectivelor comune din cadrul Parteneriatului Strategic.
                                                 
Informaţii suplimentare
Misiunea SUA de promovare comercială în domeniul securităţii cibernetice
Cu prilejul prezenţei la Bucureşti, oficialul american şi delegaţia pe care o conduce participă la Summit-ul regional pentru securitate cibernetică şi au întrevederi cu reprezentanţi ai Guvernului şi Preşedinţiei României, precum şi cu cei ai mediului de afaceri.
Obiectivele misiunii de promovare comercială în domeniul securităţii cibernetice, ce include 20 de companii americane, vizează: prezentarea companiilor americane atât Guvernelor din România şi Polonia, cât şi mediului de afaceri din statele din regiune, cu ocazia Summit-ului regional pentru securitate cibernetică; îmbunătăţirea securităţii cibernetice din România şi Polonia, dar şi a statelor din regiune, având în vedere provocările cu care acestea se confruntă; sprijinirea companiilor americane în încheierea de acorduri cu Guvernele şi companiile din ţările din Europa de sud-est în vederea îmbunătăţirii securităţii cibernetice şi creării de locuri de muncă.

Din delegaţia condusă de adjunctul secretarului comerţului SUA, Bruce Andrews, fac parte reprezentanţii companiilor: Cask, LLC, Creative Information Technology, Inc. (CITI), CSC, CyberPoint International, LLC, DataLocker, F5 Networks, Fidelis Cybersecurity, FireEye, General Dynamics Information Technology, Glimmerglass Cyber Solutions, Information Unlimited, Palo Alto Networks şi WhiteHat Security Ltd, dar şi ai unor giganţi americani în domeniul tehnologiei precum Lockheed Martin, Raytheon IIS, IBM, Cisco Systems, Hewlett Packard şi Oracle. De asemenea, asistentul secretarului comerţului pentru industrie şi analiză, Marcus Jadotte, îl însoţeşte pe adjunctul secretarului comerţului la Bucureşti şi Varşovia.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii