Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interconectarea regională în domeniul transportului de gaze naturale ​

ro

22 May, 2015 12:57 973 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a semnat joi, 21 mai 2015,  la Riga, cu ocazia participării la Summit-ul Parteneriatului Estic, declaraţia comună a României, Bulgariei, Ungariei și Slovaciei privind dezvoltarea interconectării regionale în domeniul transportului de gaze naturale. 

Documentul a fost iniţiat în contextul eforturilor întreprinse la nivel european şi regional pentru consolidarea securităţii energetice. Declaraţia afirmă sprijinul ţărilor semnatare pentru realizarea interconectării sistemelor de transport al gazelor naturale în flux bi-direcţional şi pentru diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu energie.
Demersul este o confirmare a angajamentului statelor semnatare pentru concretizarea Uniunii Energetice, dar și o platformă de promovare a proiectelor de infrastructură energetică din Europa Centrală şi de Est, finanțabile cu fonduri europene  pe baza principiilor și regulilor Uniunii Europene. 
 
Informaţii suplimentare
Unul dintre proiectele prioritare susținute de România este realizarea coridorului BRUA pentru transportul gazelor naturale pe traseul Bulgaria - România - Ungaria - Austria. România promovează cu consecvență pe plan european şi regional principiul de diversificare a aprovizionării cu energie, atât ca resurse, cât şi în privința rutelor de transport. Ţara noastră susţine acele proiecte - bazate pe surse indigene sau pe livrări ale partenerilor externi - care sunt viabile din punct de vedere comercial, respectă regulile pieţei interne ale UE şi contribuie la întărirea securităţii naţionale şi regionale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii