Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlniri ale ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu parlamentarii germani Bernd Fabritius şi Christoph Bergner

ro

20 Mar, 2014 19:11 1061 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean a avut la 19 martie 2014, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Berlin, întâlniri cu parlamentarii germani Bernd Fabritius, preşedintele Federaţiei Saşilor Transilvăneni şi Christoph Bergner, membru al Comisiei de Politică Externă şi al Comisiei de Afaceri Europene.
Interlocutorii au evidenţiat nivelul şi consistenţa relaţiei bilaterale, marcate de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani şi de consolidarea poziţiei Germaniei, de prim partener comercial al României. În acelaşi timp, a fost subliniată importanţa minorităţii germane din România pentru relaţia bilaterală şi faptul că, aceasta, cât şi comunitatea românească din Germania, creează legături solide între cele două ţări şi contribuie la crearea unei relaţii foarte apropiate.
Ministrul român, împreună cu parlamentarii germani, au apreciat rolul de punte al minorităţii germane între România şi Germania, aceştia constituind un factor pozitiv pentru relaţia bilaterală. Au apreciat, de asemenea, cadrul legal generos pe care România l-a creat pentru protecţia identităţii culturale şi lingvistice a minorităţii germane din România, inclusiv învăţământul de stat în limba maternă. 
Ministrul afacerilor externe şi-a exprimat în cadrul discuţiilor satisfacţia pentru prezenţa în legislativul de la Berlin a primului german originar din România, în persoana lui Bernd Fabritius, adresând în acelaşi timp aprecieri pentru activitatea sa ca preşedinte al Federaţiei Saşilor Transilvăneni, poziţie din care a încurajat cooperarea şi dezvoltarea relaţiilor româno-germane, inclusiv din perspectiva cooperării economice şi a stimulării investiţiilor.
Ministrul Titus Corlăţean a adresat mulţumiri parlamentarului Christoph Bergner pentru  îndelungata sa activitate de co-preşedinte al Comisiei mixte guvernamentale pentru minoritatea germană din România, în contextul încheierii mandatului său, şi pentru contribuţia sa personală la intensificarea dialogului româno-german, inclusiv în plan inter-uman. A exprimat încrederea ca şi în noua sa activitate parlamentară, va continua să promoveze la fel de dedicat relaţia româno-germană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii