Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului Bogdan Aurescu cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord

ro

25 Mar, 2015 11:24 890 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 24 martie 2015, o întâlnire cu membri ai comunităţii româneşti din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Londra.

Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a transmis deschiderea MAE pentru a eficientiza relația partenerială cu comunităţile româneşti din străinătate şi cu statele în care acestea locuiesc, în scopul facilitării integrării şi asigurării unui tratament corespunzător statutului de cetăţeni europeni pentru românii rezidenţi în statele membre ale Uniunii Europene.

În mesajul său, şeful diplomației române a menţionat contribuţia reală și semnificativă pe care o are comunitatea românească din Marea Britanie în cadrul societății și economiei din această țară, adăugând că românii beneficiază de o reprezentativitate socio-profesională care poate contribui la consolidarea profilului şi prestigiului României și al românilor în Regatul Unit.
Bogdan Aurescu a transmis aprecierile sale pentru reprezentanții comunității românești care, prin conduita și rezultatele activității lor, pot fi considerați un model de integrare în cadrul societății britanice.
În acest context, ministrul român de externe a evidențiat dialogul constant cu autoritățile britanice, inclusiv cu prilejul întâlnirii avute cu omologul său Philip Hammond, privind necesitatea ca autorităţile române şi cele din Regatul Unit să conlucreze pentru a identifica mijloacele adecvate pentru a corecta stereotipurile negative la adresa românilor, reflectate în mass-media din Marea Britanie.

Şeful diplomaţiei române a transmis membrilor comunităţii româneşti îndemnul de a menţine un dialog constant cu autorităţile române competente, în vederea identificării soluţiilor adecvate în cazul conflictelor sau litigiilor de muncă în care sunt implicaţi cetăţeni români rezidenţi în Marea Britanie.
De asemenea, Bogdan Aurescu a punctat necesitatea dezvoltării coeziunii mediului asociativ românesc, astfel încât acesta să reprezinte un partener semnificativ şi eficient în dialogul cu autorităţile locale şi centrale din Marea Britanie şi România, precum și cu societatea civilă (ONG-urile profesionale, sociale, culturale, comunitatea academică, mass-media) din ambele țări.
 
"România nu se poate împărți în mod real între România de acasă și România de aici. România - și imaginea ei - este una singură, indivizibilă, deci și responsabilitatea noastră – a celor de acasă și a celor de aici - este indivizibilă. Vă propun să lucrăm împreună pentru proiectul imaginii reale a României.", a spus Bogdan Aurescu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii