Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurarea cursului pilot dedicat diplomaţilor din Ministerul Afacerilor Externe din Afganistan

ro

05 Mar, 2013 21:35 665 Marime text

Cursul pilot dedicat diplomaţilor din Ministerul Afacerilor Externe din Afganistan a fost inaugurat la data de 4 martie 2013. Programul, desfăşurat în perioada 4-15 martie 2013, la Bucureşti, este organizat de Ministerul Afacerilor Externe din România şi Institutul Diplomatic Român, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare România, şi urmăreşte familiarizarea unui număr de zece tineri diplomaţi afgani cu o serie de aspecte privind politică externă a României. Programul cursului include dezbateri pe teme specifice activităţii diplomatice şi vizite de lucru la mai multe instituţii naţionale, sau internaţionale, precum Administraţia Prezidenţială, Banca Naţională a României, PNUD etc.
În cadrul discursului pronunţat în deschiderea programului, directorul general al Institutului Diplomatic Român, Dan Petre, a evidenţiat voinţa României, în calitate de stat membru al NATO şi UE, de a contribui la procesul de reconstrucţie şi dezvoltare a Afganistanului.
 
Alte informaţii
 
Programul de formare dedicat diplomaţilor afgani este finanţat din fondurile de asistenţă pentru dezvoltare ale MAE şi reflectă contribuţia României la edificarea instituţională a Afganistanului, ca parte a angajamentelor asumate de ţara noastră la conferinţa internaţională de la Tokyo (8 iulie 2012), precum şi în cadrul agendei relaţiilor bilaterale româno-afgane.
Începând cu 2007, Afganistanul este stat partener beneficiar al asistenţei pentru dezvoltare oferită de România.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii