Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia – limitări privind utilizarea resurselor financiar-bancare

ro

29 Jun, 2015 16:35 1588 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Elenă că autoritățile de la Atena au decis închiderea băncilor elene, cel puţin până la data de 6 iulie 2015, precum și limitarea extragerilor de numerar la 60 Euro/zi pentru clienţii băncilor locale şi numai pe teritoriul elen.

Având în vedere desfăşurarea operaţiunilor de actualizare a echipamentelor și programelor informatice ale băncilor și ATM-urilor de pe teritoriul Republicii Elene, se recomandă cetăţenilor români să aibă în vedere şi posibilitatea apariţiei unor întârzieri ale tranzacţiilor bancare în cursul zilei de luni, 29 iunie 2015.
Cetățenii români care dețin carduri emise de băncile comerciale care funcționează pe teritoriul României vor avea, în continuare, posibilitatea de a efectua tranzacţii şi de a extrage numerar în conformitate cu limitele stabilite de instituțiile bancare emitente din România.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a deţine suficient numerar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare din această țară.
Pentru alte informaţii de interes, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro. Totodată, cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale (tulburări ale ordinii, perturbări ale serviciilor publice etc.) precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii