Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Vizita oficială a subsecretarului de stat Razvan-Horaţiu Radu în Republica Moldova

ro

05 Apr, 2016 16:16 1023 Marime text
Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Răzvan-Horaţiu Radu, subsecretar de stat, a efectuat o vizită oficială la Chişinău, în perioada 4-5 aprilie 2016, la invitaţia lui Vladimir Cebotari, ministrul justiţiei din Republica Moldova. Vizita oficialului român se înscrie în componenta sectorială privind armonizarea legislativă a cooperării bilaterale realizate în cadrul Comisiei mixte interguvernamentale România - Republica Moldova pentru Integrare Europeană.

În cadrul vizitei, Agentul Guvernamental pentru CJUE a avut o întâlnire cu Vladimir Cebotari, ministrul justiţiei din Republica Moldova, în cadrul căreia a subliniat importanţa şi complexitatea procesului de armonizare legislativă cu dreptul Uniunii Europene care face obiectul Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, şi a exprimat întreaga deschidere şi sprijinul constant al părţii române pentru continuarea susţinerii acestuia, inclusiv la nivel tehnic. Ministrul justiției din Republica Moldova a mulțumit oficialului MAE român pentru susținerea acordată în materia armonizării legislaţiei, esenţială pentru îndeplinirea obligațiilor de transpunere a acquis-ului UE.

Oficialul român a avut o întrevedere cu Natalia Suceveanu, directorul Centrului pentru Armonizare a Legislaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei din Republica Moldova, în cadrul căreia au fost discutate tematicile şi modalităţile prin care se va desfăşura colaborarea între cele două părţi în perioada următoare. De asemenea, în cadrul atelierului organizat cu reprezentanţii Centrului pentru Armonizarea Legislaţiei, Agentul Guvernamental pentru CJUE a avut o intervenţie referitoare la principalele aspecte ale asigurării compatibilităţii dreptului intern cu cel al Uniunii Europene, precum şi ale implicaţiilor nerespectării obligaţiilor de stat membru.

De asemenea, subsecretarul de stat Răzvan-Horaţiu Radu a susţinut, în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, prelegerea cu tema: ”Experiența României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Consecințele neimplementării dreptului UE.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii