Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrul delegat Dan Stoenescu a ambasadorului Regatului Spaniei în România

ro

10 Dec, 2015 15:19 913 Marime text
Primirea de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a ambasadorului Regatului Spaniei în România, E.S. Ramiro Fernández Bachiller

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit astăzi, 10 decembrie 2015, pe ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, E.S. Ramiro Fernández Bachiller, într-o vizită de curtoazie.

Demnitarul român a evidenţiat rolul important al comunităţii române din Spania în societatea spaniolă, element care contribuie la consolidarea dialogului bilateral şi la o mai bună valorificare a diversităţii culturale, idee împărtăşită de interlocutorul spaniol.

Ministrul delegat a manifestat apreciere faţă de deschiderea autorităţilor spaniole naţionale şi locale pentru păstrarea identităţii româneşti. În acest sens, a apreciat sprijinul acordat de către autorităţile spaniole în dezvoltarea proiectului privind cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească la nivelul mai multor şcoli din Spania. Totodată, a exprimat interesul părţii române pentru introducerea în sistemul de învăţământ spaniol a unui curs opţional de studiu al limbii române, complementar celor deja existente.

De asemenea, ministrul Dan Stoenescu a mulţumit pentru abordarea constructivă a autorităţilor spaniole în dialogul avut pe anumite aspecte legate de situaţia comunităţii române din această ţară, precum adoptarea măsurilor legislative naţionale care să permită dubla cetăţenie pentru românii din Spania sau realizarea demersurilor necesare, inclusiv în plan normativ, pentru ca Biserica Ortodoxă Română din Spania să beneficieze de facilităţi similare celor acordate de statul spaniol altor confesiuni. În linie cu abordarea menţionată, a exprimat speranţa că în perioada următoare vor putea fi găsite soluţiile necesare la aceste chestiuni.

În final, cei doi interlocutori au convenit menţinerea unui dialog constant pe temele circumscrise prezenţei comunităţii române în Spania, cea mai numeroasă dintre cele străine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii