Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Participarea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, la seminarul despre valorizarea diasporei, susținut de Kingsley Aikins

ro

22 Feb, 2016 23:40 1072 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat astăzi, 22 februarie 2016, la seminarul susținut de Kingsley Aikins, expert în strategii guvernamentale legate de diaspora. Evenimentul organizat la sediul Ministerului Afacerilor Externe a fost dedicat membrilor Consiliului Consultativ Interinstituțional pentru românii din străinătate.

Fondatorul companiei de consultanţă “Diaspora Matters” și unul dintre cei mai renumiți experți în domeniul diasporei, Kingsley Aikins, a vorbit despre importanța unei implicări active în elaborarea de politici publice dedicate contribuției diasporei în dezvoltarea economică a statului gazdă. În acest sens, acesta a evidențiat că tehnologia și comunicarea sunt cele mai potrivite instrumente pentru a menține vie legătura cu diaspora, construind o relație bazată pe respect.

Totodată, Kingsley Aikins a arătat, prin exemplul statului irlandez, că implicarea guvernamentală se poate face doar cu resurse, atât materiale cât și umane. Astfel, a fost subliniată utilitatea înființării unor departamente dedicate problematicii diasporei care să funcționeze în cadrul fiecărei instituții centrale.

Evenimentul face parte dintr-o serie de demersuri întreprinse de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni pentru a oferi expertiză internațională instituțiilor statului român care lucrează în beneficiul românilor de peste hotare.

Informații suplimentare:

Consiliul Consultativ Interinstituțional are ca obiectiv eficientizarea coordonării între instituțiile cu atribuții în soluționarea problematicii românilor de peste hotare.

La evenimentul organizat luni, 22 februarie 2016, la sediul MAE, au participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Tineretului și Sportului, Institutului Cultural Român, Societăţii Române de Televiziune, Societăţii Române de Radiodifuziune, Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Oficiului Românilor din Străinătate, precum și reprezentanți ai programului RePatriot.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii