Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu secretarul de stat al SUA, John Kerry

ro

02 Dec, 2015 17:31 928 Marime text
Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu  secretarul de stat al SUA, John Kerry



Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la 2 decembrie 2015, în marja reuniunii miniștrilor NATO de externe, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, John Kerry.

Cu acest prilej, şeful diplomației române a reiterat că relaţia cu SUA rămâne un pilon al politicii externe şi de securitate a României. A subliniat nivelul excelent al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar, evidențiind interesul pentru consolidarea prezenţei SUA în România.

La rândul său, secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil şi de încredere al României, evocând contribuțiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului. Totodată, a evidențiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice.

Evocând rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA, desfăşurată recent la București, cei doi oficiali au accentuat importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.

S-a convenit intensificarea colaborării şi dialogului bilateral, secretarul de stat al SUA acceptând invitaţia omologului român de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii