Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie - Republica Chile – Erupţie vulcanică 03 Martie 2015

ro

03 Mar, 2015 17:44 736 Marime text
Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Chile că la data de 3 martie 2015 a erupt vulcanul Villarica, situat la 83 km de oraşul Temuco, în sudul ţării, într-o zonă cu o mare afluenţă de turişti.

Erupţia vulcanului Villarica este monitorizată de autorităţile locale încă din data de 6 februarie 2015. Din cauza activităţii seismice mai accentuate în ultimele zile, la 2 martie 2015 autorităţile chiliene au instituit o alertă de cod portocaliu.

De asemenea, în această perioadă, sunt limitate zborurile la nivel naţional, fapt pentru care potenţialii turişti pot întâmpina dificultăţi pe itinerarele de transport aerian.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români, care doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Chile, să contacteze din timp autorităţile locale, agenţiile de turism sau Ambasada României la Santiago de Chile şi să consulte pagina de Internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, precum şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii