Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploile ne vor da târcoale. Sunt anunțate vijelii, grindină şi descărcări electrice

ro

22 May, 2016 23:08 1018 Marime text
Mâine, vremea va continua să se încălzească în majoritatea zonelor, fiind mai caldă decât ar fi normal pentru acestă dată, cu precădere în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 21 grade în nordul litoralului şi în estul Transilvaniei şi 30 de grade în câmpia de vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza şi noaptea, local în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, pe arii restrânse în Moldova, Muntenia şi Dobrogea şi numai izolat în restul teritoriului.
 
În a doua parte a intervalului, astfel de fenomene se vor semnala local în Banat şi pe spaţii mici în Crişana şi Oltenia. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.
 
De marţi, meteorologii spun că instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile. Mai ales după amiaza norii acopera cerul şi pe arii extinse aduc averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat chiar vijelii. Poile vor avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor fi local însemnate, cu precădere în zonele montane, dar şi în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului şi va cădea grindină. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 17 grade în dealurile de vest şi în depresiunile din estul Transilvaniei și 26 de grade în sudul şi în estul Munteniei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii