Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Cod galben de vreme rea în Dobrogea. Lapoviță, ninsori și intensificări ale vântului.

ro

21 Jan, 2018 11:50 2862 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis avrtizarea de Cod galben de vreme rea, valabilă în intervalul 21 ianuarie, ora 16.00 – 22 ianuarie, ora 22.00.
 
În acest interval sunt vizate următoarele fenomene: precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului.
 
Precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10...15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30...35 l/mp.
 
Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe crestele montane, 60...70 km/h. În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de luni spre marți (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.
 
 
O altă avertizare de Cod galben a fost emisă pentru perioada  21 ianuarie, ora 20.00  - 22 ianuarie, ora 11.00. În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.  În intervalul menționat în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii