Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Vreme urâtă. Meteorologii spun că va bate vântul. Dar va și ploua

ro

26 Oct, 2016 06:45 2026 Marime text
 
Temperatura aerului va marca o scădere în toate regiunile, mai accentuată la valorile diurne şi cu precădere în partea de vest şi nord-vest a ţării, astfel că temperaturile maxime vor caracteriza o vreme rece pentru aceastã dată, chiar deosebit de rece în Moldova, spune meteoplus.
 
În schimb, minimele termice se vor situa în cea mai mare parte a teritoriului uşor peste cele specifice perioadei.
 
În prima parte a zilei cerul va fi noros şi va ploua în majoritatea regiunilor, dar începând din orele amiezii aria precipitaţiilor se va retrage treptat către partea de est a ţării şi cerul se va degaja treptat în vest şi nord-vest.
 
Noaptea, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, local la munte şi pe arii restrânse în Transilvania şi Oltenia.
 
Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi pe spaţii mici 20...25 l/mp, îndeosebi în zona montanã, precum şi est, sud-est şi centru.
 
Mai ales în a doua parte a intervalului, în Carpaţii Orientali şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali vor fi precipitaţii mixte.
 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, precum şi în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan în cursul nopţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei, iar cele minime se vor situa între 1 şi 10 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat va fi ceaţă.

Acum, la stațiile meteo din județ, sunt 5 grade la Adamclisi, 7 la Cernavodă și Medgidia, 11 la Constanța și 12 la Mangalia.
Maxima zilei va ajunge cu greu la 13 grade.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii