Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de viscol în mai multe zone din ţară

ro

03 Dec, 2016 16:57 2057 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, mai multe atenţionări cod galben de viscol.

COD GALBEN, valabil până la ora 20:00, în JUDEȚUL VRANCEA: zona de campie; JUDEȚUL BOTOȘANI: tot judetul; JUDEȚUL GALAȚI: tot judetul; se vor semnala intensificări locale ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 55..60 km/h.

COD GALBEN, valabil pana la ora 20:00, în Vrancea: zona de munte; Bacău: zona de munte; Neamţ: zona de munte; Suceava: zona de munte, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși 70..80 km/h, spulberând zăpada și determinând reducerea vizibilității.

COD GALBEN, valabil ora 20:00, în JUDEȚUL BUZĂU: Zona de munte; JUDEȚUL PRAHOVA: Zona de munte; JUDEȚUL ARGEȘ: Zona de munte; JUDEȚUL DÂMBOVIȚA: Zona de munte; se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 70..80 km/h, spulberând zăpada și determinând reducerea vizibilității.

Condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară

Pe mai multe drumuri naționale din țară, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Semnalăm aici DN7C (în județul Argeș), DN7A Voineasa (județul Vâlcea) – limita cu județul Hunedoara, DN67C Novaci – Rânca (în județul Gorj), DN18 (în județul Maramureș), DN11C (în județul Covasna), DN17 și DN2E, în județul Suceava, potrivit Infotrafic.

Având în vedere și atenționările nowcasting de vreme rea, emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru multe județe ale țării, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi, pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos, să utilizeze cu precădere frâna de motor. Conducătorii auto sunt atenţionaţi că, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

-DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

-DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

-DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii