Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţia laparoscopică a unei tumori de colon cu echipamente performante (galerie foto)

ro

03 Dec, 2015 00:00 6930 Marime text


Dr. Gabriel Serac, medic primar chirurgie generală în cadrul Ovidius Clinical Hospital, împreună cu echipa de medici specialişti chirurgici Alina Vâncă şi Mihai Hriţcu, a realizat o intervenţie chirurgicală de excepţie - hemicolectomie dreaptă laparoscopică pentru o tumoră de unghi hepatic a colonului, parţial stenozantă.

Orice formaţiune tumorală parţial stenozantă, adică ce îngustează lumenul colonului, trebuie îndepărtată chirurgical, în limite oncologice, înainte să avanseze atât local, cât şi sistemic. În cazul unui cancer de colon stenozant, tratamentul de elecţie este intervenţia chirurgicală urmată ulterior, după recuperare, de un tratament oncologic.
După extirparea portiunii din colon care include şi masa tumorală, aceasta se trimite în laboratorul de histopatologie al OCH pentru stabilirea diagnosticului de certitudine şi stadializare (în funcţie de cât de mult a invadat peretele colonului, dacă au fost sau nu ganglioni invadaţi cu celule canceroase). În concordanţă cu stadializarea şi cu rezultatele imagistice efectuate preoperator, medicul oncolog stabileşte conduita terapeutică ulterioară tratamentului chirurgical.

Durata desfăşurării intervenţiei chirurgicale laparoscopice este aceeaşi ca a unei intervenţii clasice. Avantajul chirurgiei minim invasive (laparoscopiei) este că pacientul va avea câteva incizii mici, cu vindecare şi reintegrare socială şi profesională rapidă. Astfel, recuperarea este mult mai uşoară, riscul de a dezvolta hernii postincizionale (eventraţii) este minim, iar mobilizarea pacientului se face imediat postoperator.
Avantajul echipamentelor noi, performante, cu mecanisme ce realizează suturi mecanice cu capse de titaniu, care sunt inerte in camp magnetic, este că nu vor influenţa examinările ulterioare prin rezonanţă magnetică, examinări indispensabile în ziua de azi atat pentru urmărirea postoperatorie a pacientului cât şi pentru diagnosticul altor afecţiuni pe care pacientul le-ar putea prezenta ulterior.

Echipa OCH de chirurgi a utilizat dispozitive de electro-chirurgie de ultimă generaţie dotate cu pense care sigilează vasele de sânge, realizând astfel o hemostază rapidă, cu reducerea timpilor operatori şi anestezici, intervenţia chirurgicală  derulându-se rapid şi în siguranţă.

Îndemânarea medicilor specialişti chirurgi, dublată de o dotare tehnică şi materială de înaltă calitate sunt elemente esenţiale în reuşita intervenţiilor chirurgicale de acest gen, siguranţa pacientului fiind astfel în permanenţă o garanţie.  
Link catre
 
Ovidius Clinical Hospital, Ovidiu, Constanţa
Telefon: 0241.480.400/401
Email: office@ovidius-ch.ro
www.ovidius-ch.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii