Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs la Bucureşti, în luna mai Ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorul preşedinte - director general al CJAS Constanţa (document)

ro

13 Apr, 2017 00:00 2909 Marime text
Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CJAS) Constanţa anunţă organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte - director general. În prezent, funcţia este deţinută, cu delegaţie, de George Mirel Cristescu.
 
Reamintim că, şi anul trecut, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat un nou concurs pentru ocuparea funcţiilor contractuale de conducere vacante de preşedinte - director general pentru 42 de case judeţene de asigurări de sănătate, printre care şi cea constănţeană. Proba scrisă a avut loc pe 2 martie. Pentru ocuparea funcţiei de preşedinte - director general al CJAS Constanţa au candidat Ionuţ Cornel Ionescu, care a obţinut la proba scrisă 5,50 de puncte, şi Claudiu Daniel Teliceanu, care a absentat.
 
Concursul va avea loc la sediul CNAS, Calea Călăraşi nr. 248, bl. S19, Sector 3, Bucureşti, şi constă într-o probă scrisă, ce se va desfăşura în data de 11.05.2017, ora 10.00, şi un interviu, care este programat să aibă loc în termen de patru zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise. Condiţiile generale, specifice, actele necesare înscrierii la concurs şi bibliografia sunt afişate la sediul CJAS Constanţa şi pe site-ul instituţiei. Dosarele de înscriere la concurs se depun la CNAS până la data de 27.04.2017 (inclusiv), ora 17.00.
 
Pot participa la acest concurs persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:
- au capacitate deplină de exerciţiu (dovedită prin declaraţia notarială);
- sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei - starea de sănătate va fi dovedită prin examen medical de specialitate şi act doveditor;
- nu au suferit condamnări penale definitive pentru fapte care le-ar face incompatibile în funcţie (dovada făcându-se prin cazier judiciar şi declaraţie notarială);
- nu au fost sancţionate pentru încălcarea dispoziţiilor legate în domeniul fiscal - dovada prin cazier fiscal;
- prezintă acte de identitate valabile, din care să reiasă că sunt cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România.
 
Condiţiile specifice pentru ocuparea prin concurs a postului de preşedinte - director general sunt:
- pregătirea profesională şi experienţa necesară executării operaţiunilor specifice postului;
- studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă de licenţă, pregătire complementară/managerială în domeniul de activitate al candidatului sau în sistemul de sănătate, cursuri de perfecţionare, specializări, master, doctorat;
- vechime în specialitate de şapte ani, activitate desfăşurată în funcţii de conducere de minimum cinci ani;
- recomandare de la locul de muncă.
 
Mai mult, candidaţii vor prezenta planul de management din care să rezulte abilităţile lor manageriale, adaptate obiectivelor şi indicatorilor de performanţă pentru postul de preşedinte -director general în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

Fostul director Dragoş Poteleanu, sub control judiciar

Reamintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3.11.2015, a inculpatului Dragoş Poteleanu, director general al CJAS Constanţa, în funcţie la data comiterii faptelor, cu privire la săvârşirea a şase infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (24 de acte materiale).
 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au constatat, pe data de 4 februarie, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie privindu-l pe Dragoş Poteleanu. Prin urmare, judecătorii constănţeni au dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia nu este definitivă.
 
Potrivit procurorilor, „în perioada 2012 - 2015, cât a deţinut funcţia de preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, în repetate rânduri, inc. Poteleanu Dragoş şi-a condiţionat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau a altor foloase necuvenite. Repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 - 2015), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor conturează o personalitate pentru care funcţia publică deţinută a reprezentat un instrument de care s-a folosit pentru atingerea obiectivelor sale personale“.
 
Sintetizând „activitatea infracţională (…), se relevă un caracter continuat şi endemic al acestor fapte de corupţie, fiind, practic, o continuitate de fapte de corupţie în care sunt implicaţi funcţionari publici, inclusiv Poteleanu Dragoş, care, în perioada 2012 - 2015, a ocupat funcţia de preşedinte - director general al CJAS Constanţa. Este important de subliniat că toţi cei opt denunţători audiaţi în perioada de după dobândirea calităţii de suspect de către Poteleanu Dragoş sunt persoane care activează în domeniul medical, medici specialişti, unii dintre ei şi cadre universitare, persoane credibile şi onorabile profesional şi social“, mai arată procurorii.
 
În septembrie 2016, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins contestaţia formulată de Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa. Astfel, acesta rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la concursul organizat de CNAS.

Citeşte şi:

Hotărâre definitivă pentru Dragoş Poteleanu, fostul director general al CJAS Constanţa (rechizitoriu)

S-a dispus începerea judecăţii faţă de Dragoş Poteleanu, fostul director general al CJAS Constanţa (rechizitoriu) 

„De fiecare dată când primea mită, Dragoş Poteleanu avea un comportament precaut“ (rechizitoriu)

Dragoş Poteleanu, fost director al CJAS Constanţa, reţinut de procurorii DNA pentru o presupusă mită de 57.000 euro şi 15.500 lei (documente)

Dragoş Poteleanu, fostul director general al CJAS Constanţa, menţinut sub control judiciar

Cine l-a arestat pe Dragoş Poteleanu? (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii