Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătire online pentru Bacalaureat

ro

26 Feb, 2014 13:38 1803 Marime text
București, 26.02.2014: Centru Pregătire Bac (CPB) anunță parteneriatul cu Live Studies (LS), pentru a oferi prima platformă de pregătire online pentru elevii din România. Pregătirea profesională a profesorilor CPB, combinată cu soluția de clasă virtuală oferită de LS, va deschide noi orizonturi în educație.
”Rata de reușită la examenul de Bacalaureat din anul 2013 pentru elevii care au ales Centru Pregătire BACa fost de 97%. La acest rezultat au contribuit interacțiunea cu elevii, precum și metodele avansate de pregătire. Următorul pas în dezvoltarea CPB este acela de a oferi elevilor din orice parte a țării posibilitatea de a beneficia de programul nostru”, apreciază Ritu Cazacu, Project Manager al Centrului Pregătire BAC.
Primul proiect lansat sub această umbrelă va fi un site dedicat pregătirii la Limba Română și Matematică pentru Bacalaureat și examenul de Evaluare Națională. Site-ul www.baclive.ro va oferi un curriculum complet pentru cele două materii și va combina elemente vizuale și interactive pentru a face procesul de învățare cât mai eficient și plăcut. Programul va include 30 de ședințe live în care elevii vor interacționa în timp real cu profesorul. Toate sesiunile sunt arhivate și elevii vor putea revedea lecțiile în cazul în care doresc să aprofundeze anumite elemente.
”LiveStudies asigură suportul tehnologic pentru buna desfășurare a acestui program, prin platforma online care oferă comunicare față în față, sincronă și colaborativă între participanți aflați la distanță, care astfel colaborează în aceeași cameră virtuală, utilizând tehnologii touch-screen. Tehnologia și soluțiile de colaborare naturală dezvoltate de LiveStudies vor schimba modul de interacțiune online. Misiunea noastră este de aduce oamenii împreună într-un mediu online, facilitând interacțiunea și colaborarea din locații diferite, în mod natural și intuitiv.” precizează Cosmin Pachiu, reprezentant LiveStudies.
Cele mai importante avantaje ale noului sistem de educație online oferit de Centru Pregătire Bac împreună cu LiveStudies sunt:
1. Siguranța – elevul poate participa la lecții din confortul propriului cămin;
2. Acces rapid si facil la informații – elevul poate accesa arhiva cu lecțiile predate pentru a aprofunda anumite informații;
3. Supervizarea părinților – aceștia pot participa la lecții pentru a stabili dacă totul decurge conform planului stabilit cu profesorul;
4. Multimedia – tehnologia actuală face ca lecțiile sa fie interactive și mult mai ușor de reținut de către elevi.
Platforma www.baclive.ro va putea fi folosită începând cu data de 15 Martie 2014, în acest moment Centru Pregătire BAC si LiveStudies desfășurând testele finale de sustenabilitate a aplicațiilor.
Despre LiveStudies
LiveStudies este un start-up pentru dezvoltarea de tehnologie, cu scopul de a genera și împărtăși idei. Aplicațiile dezvoltate transformă spațiile uni-dimensionale în spații de lucru colaborative și interactive și creează o singură lume prin unificarea dimensiunilor reale și virtuale.
Despre Centru Pregătire BAC
Centru Pregătrie BAC(www.centrupregatirebac.ro) este un centru privat de studiu, care oferă o abordare individuală a elevului, folosind metode educaționale adaptate fiecărui copil. Metodele de predare și curriculumul iau în calcul nivelul de pregătire al fiecărui elev și includ ore de pregătire pentru examenul de Bacalaureat (matematică, limba română, geografie, biologie, chimie, etc), consultanță în nutriție și psihologie, precum și ore de consiliere în carieră. Echipa CPB de consilieri și psihologi lucrează îndeaproape cu elevii și părinții de-a lungul anului, ajutându-i să depășească obstacolele inerente unui program intensiv de pregătire.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii