Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a V-a intalnire din cadrul proiectului Leonardo da Vinci ”Invest TAB PC”

ro

13 Feb, 2014 13:52 1324 Marime text
În perioada 5 – 8 februarie a avut loc la Nikoping, Suedia, reprezentanții Liceului Teoretic Internațional de Informatică au participat la cea de-a V-a întâlnire a proiectului Leonardo da Vinci LLP/LdV/PAR/2012/RO/051, cu titlul Investigating the usage areas of tablet PCs. găzduită de partenerul suedez “Swedish TelePedagogic Knowledge Centre AB”.
Din partea echipei Liceului Teoretic Internațional de Informatică au participat eleva Elif Memet și prof. Claudia Bosoancă, care s-au întâlnit cu membrii echipelor din Suedia, Turcia ”Baskent Egitim, Yayin ve Ticaret Limited Sirketi”, Italia ”Liceo Scientifico Statale Ettore Majorana”” și Germania ”Berlink ETN”. La această întâlnire s-au discutat modalități prin care profesorii pot realiza site-uri web ce pot fi folosite ulterior ca mijloc de studiu si interacțiune dintre elevi si profesor.

De asemenea, Elif a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie al elevilor din diferite orașe din România (Bacau, Bucuresti, Constanta, Galati, Cluj Napoca, Braila, Oradea) iar subiectul a fost folosirea tabletelor PC in educatie. Elevii au raspuns la intrebari de genul „În ce măsură crezi că folosirea tabletelor PC te vor ajuta la studiu?”, ”Care crezi că sunt cele mai mari dezavantaje ale folosirii tabletelor PC la ore?”, ”Din ce clasă crezi că ar fi bine să se înceapă implementarea folosirii tabletelor PC”, ”Crezi că îți vei pierde abilitățile de scris de mână?” etc. Răspunsurile elevilor români au arătat interesul lor pentru dezvoltarea tehnologiei, pentru găsirea celor mai eficiente metode de educație, cât și realismul lor în ceea ce privește posibilitățile viitorului în învățământ. Aceste răspunsuri fost discutate ulterior în cadrul întâlnirii și comparate cu situațiile din Suedia, Turcia sau Italia.
În cea de-a doua zi toți participanții au avut ocazia de a vizita capitala Stockholm. Elif și prof. Bosoancă au vizitat centrul vechi al capitalei, faimoasa clădire City Hall (unde are loc festivitatea de acordare a premiilor Nobel), Palatul regal și Ericsson Globe.
 
Consilier de imagine
Prof. Ioana Stochita
Tel – 0720012353
Liceul Teoretic Internațional de Informatică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii