Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

02 Mar, 2014 19:59 1049 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoutilitară Iveco furată, descoperită în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă o autoutilitară marca Iveco înmatriculată în Italia, care figura ca fiind furată, pe care doi cetăţeni români încercau să o scoată din ţară.
În data de 28.02.2014, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţenii români C.V., în vârstă de 33 ani, şi Z.C. în vârstă de 57 ani, care călătoreau cu o autoutilitară marca Iveco, model Daily, înmatriculată în Italia.
În urma verificărilor a fost constatat faptul că autoutilitara figurează în baza de date ca fiind furată din Italia, de la sfârşitul lunii februarie 2014.
Pasagerul din dreapta, domiciliat pe raza judeţului Neamţ, a declarat că a împrumutat autoutilitara de la un cetăţean italian, fără a cunoaşte faptul că aceasta era declarată furată.
Bărbatul în cauză a mai declarat că a apelat la conducătorul auto, domiciliat în judeţul Bacău, cu scopul de a se deplasa împreună în R. Bulgaria.
Autoutilitara, evaluată la aproximativ 13.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Negru Vodă.
Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Codul Penal.
 
Renault Megane cu I.T.P fals, descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Renault Megane, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 28.02.2014, în jurul orei 10.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.I.R., în vârstă de 35 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că unul dintre documente este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi “uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
Bărbat surprins în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care pescuia cu unelte tip comercial în perioada de prohibiţie.
În data de 28.02.2014, în jurul orei 16.55, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au acţionat în zona de competenţă, unde l-au identificat pe J.G., în vârstă de 64 ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial dintr-o barcă tip lotcă.
Asupra bărbatului, care nu a putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea activităţii de pescuit, a fost descoperită cantitatea de 19 kilograme peşte din speciile ştiucă şi plătică.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele tip talian, barca şi perechea de rame, bunuri evaluate la aproximativ 500 lei, iar cantitatea de peşte, în valoare de 47 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoana în cauză, domiciliată pe raza judeţului Tulcea, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport fără documente legale a peştelui” şi „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, raportate la Ordinul nr. 83/2014 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului în anul 2014.
 
Constănţean cu permisul de conducere suspendat, depistat în trafic
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat având permisul de conducere suspendat.
În data de 28.02.2014, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român C.S.C., în vârstă de 28 ani.
În urma verificărilor a fost constatat faptul că bărbatul aflat la volan, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, are permisul de conducere suspendat.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea înfracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras su anulat ori i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii