Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii sunt cetățeni europeni și în Marea Britanie

ro

28 Nov, 2013 14:15 1088 Marime text
Conform tratatului de aderare al României la Uniunea Europeană,
în 1 ianuarie 2014 expiră și ultimele restricții privind accesul cetățenilor români pe piața muncii în toate statele membre UE.

Nediscriminarea cetățenilor europeni pe întreg teritoriul Uniunii nu este facultativă, ci obligatorie pentru toate statele membre UE. Este inadmisibil ca unele state să creeze restricții suplimentare, care contravin tratatelor UE și statutului de stat membru al Uniunii.
De asemenea, este inacceptabil ca, în secolul XXI, în unele state membre UE, politicienii să instrumentalizeze frica de libera circulație în interiorul Uniunii, indiferent că e vorba de mână de lucru, de turiști, de mărfuri sau de capital. Pentru orice abuz, există lege: în rest, libera circulație nu poate fi îngrădită.

Mișcarea Populară este partidul din România cel mai atașat drepturilor și libertăților românilor din afara granițelor, fie că e vorba de comunități istorice românești, emigranți sau cetățeni români aflați temporar în alte state membre UE.
Cerem cu tărie Guvernului britanic să nu se abată de la cultura libertății, pe care Anglia a promovat-o de la Magna Carta încoace, și de la obligațiile care îi revin ca stat membru UE. Cetățenii români care respectă legea nu reprezintă un pericol, ci un avantaj pentru toate statele Uniunii, inclusiv pentru Marea Britanie.
 
 28 noiembrie 2013
  
    Eugen TOMAC
Președintele PMP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii