Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICR BERLIN SUSŢINE CONCERTUL DE GALĂ AL CÂNTĂREŢEI OANA CĂTĂLINA CHIŢU LA FESTIVALUL DONAUFEST

ro

02 Jul, 2014 17:49 1282 Marime text
În perioada 4-13 iulie va avea loc cea de-a 9-a ediţie a festivalul internaţional Donaufest, eveniment de amploare care se desfăşoară o dată la doi ani, în oraşele Ulm şi Neu-Ulm, pe ambele maluri ale Dunării. Institutul Cultural Român din Berlin, în calitate de partener al festivalului, sprijină participarea românească la ediţia din acest an. Donaufest 2014 acordă un loc de cinste culturii din România, invitând-o pe celebra cântăreaţă Oana Cătălina Chiţu şi ansamblul său muzical format din şapte instrumentişti să susţină un concert special, de gală. În această formulă, ea va interpreta romanţe şi cântece tradiţionale româneşti, din repetoriul renumitei cântăreţe Maria Tănase, cea mai mare voce a cântecului popular românesc. Concertul se va desfăşura în data de 5 iulie, cu începere de la orele 19.00, în sala mare a centrului Edwin-Scharff-Haus din Neu-Ulm.
 
Festivalul Donaufest aduce în faţa publicului, pe o perioadă de zece zile, un program cultural foarte divers. Prin intermediul unor evenimente din domenii precum muzică, dans, literatură şi arte vizuale, sunt prezentate multiple aspecte culturale ale statelor riverane Dunării. Artiştii care participă la festival provin din toate ţările ale căror teritorii sunt traversate de apele Dunării. Vizitatorii au ocazia să admire meşteşuguri autentice, muzică tradiţională şi specialităţi culinare din diferite zone şi ţări care fac parte din acest areal geografic. Fiind cunoscut nu numai pe plan regional şi naţional, dar şi la nivel internaţional, festivalul se bucură de o participare foarte numeroasă, numărul de vizitatori al ultimei ediţii depăşind 300.000.
 
Oana Cătălina Chiţu a studiat pianul, jazzul şi canto. S-a stabilit la Berlin după 1990, unde a fondat ansamblul de muzică balcanică „Romenca” împreună cu acordeonistul sârb Dejan Jovanovic. Oana Cătălina Chiţu a devenit un nume cunoscut al lumii muzicale internaţionale, impunându-se în 2008 cu albumul „Bucharest Tango”, produs de casa germană de producţie Asphalt Tango. Pe acest album Oana Chiţu interpretează tangouri româneşti din perioada interbelică, într-o inedită prelucrare şi combinaţie cu elemente de folclor şi jazz.  În anul 2013 a lansat un nou album „Divine”, dedicat repertoriului renumitei cântăreţe Maria Tănase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii