Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

20 Mar, 2014 11:39 828 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au efectuat un număr de 37 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 12 persoane, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun.          În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, numiţii L.T., C.I, C.M.I. şi C.M. împreună cu alte persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, provenite din Republica Moldova şi duty-free.
            În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada septembrie 2013 - februarie 2014 au introdus din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la controlul vamal, cantităţi importante de ţigări, respectiv 100.000 pachete – din care 14.608 pachete de ţigări netimbrate, ori cu timbre de accizare din Republica Moldova, au fost capturate de organele de urmărire penală.
           Prejudiciul estimat cauzat bugetului general consolidat al statului este de peste 500.000 lei.
           La sediul D.I.I.C.O.T– Serviciul Teritorial Galaţi, vor fi audiate 30 de persoane.
            Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus măsura reţinerii faţă de 4 persoane, urmând a fi solicitată instanţei măsura arestării preventive.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
          Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
           Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii