Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Liza Minnelli, regina „Cabaretului”, schimbă prefixul astăzi

ro

12 Mar, 2016 00:00 2109 Marime text
Liza Minnelli, una dintre cele mai importante cântăreţe şi actriţe, s-a născut la data de 12 martie 1946, în Los Angeles. Astăzi, împlineşte 70 de ani. Chiar şi la o vârstă înaintată, Liza Minnelli continuă să fie un simbol al cinematografiei internaţionale, dar şi o reprezentantă a stilului frumos.

Fiica actriţei şi cântăreţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli îşi conturase deja o carieră ca actriţă de teatru musical şi solistă în cluburi de noapte înainte să fie remarcată pentru prima oară pentru rolurile din filme.

Liza Minnelli a devenit celebră pe scena mondială a cinematografiei prin rolul din „Cabaret”, versiunea hollywoodiană a spectacolului muzical cu acelaşi nume. Producţia a fost distinsă atunci cu opt premii Oscar, Liza câştigând, la 27 de ani, o statuetă la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”. De asemenea, s-a remarcat în roluri în filme precum „The Sterile Cuckoo”, (1969), „Tell Me That You Love Me, Junie Moon” (1970).

Performanţele sale actoriceşti i-au adus, în total, patru premii Tony, un premiu Oscar, un premiu Emmy, două Globuri de Aur şi un premiu Grammy Legend.

Sursa foto: theaustralian.com.au
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii