Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 9 noiembrie, cântăreţul şi actorul Yves Montand...

ro

09 Nov, 2014 09:16 2000 Marime text
Actorul de cinema, cântăreţul şi dansatorul francez Yves Montand s-a stins din viaţă pe 9 noiembrie 1991, la Senlis, Oise, în urma unui atac de cord.
Ivo Livi, pe numele lui adevărat, când avea doi ani, a plecat cu familia sa din Italia în sudul Franţei. Pasionat de cinema, în 1938, acceptă propunerea unui regizor de music-hall de a face parte din spectacolele sale. Încurajat de succesul rapid, susţine primele concerte pe scene din Marsilia.
În 1944, o cunoaşte pe Edith Piaf, care îl va ajuta mult în drumul spre celebritate. A debutat pe marele ecran în 1945, în filmul „Les Portes de la Nuit”. Patru ani mai târziu, a cunoscut-o pe actriţa Simone Signoret, care îi va deveni soţie din 1951 până la decesul ei, în 1985. Cei doi au format unul dintre cuplurile cele mai mediatizate din acea perioadă. Dintre filmele în care a jucat amintim „Mania grandorii”, „Stare de asediu”, „Sălbaticul”, „Un om cu idei”, „Numai foc şi pară”. Montand a jucat în filmul „Milliardaire" cu Marilyn Monroe, între cei doi legându-se o idilă care va dura pe toată perioada filmărilor.

Sursa foto: www.cinefil.pblogs.gr
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii