Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Bugs Bunny, celebrul personaj din desene...

ro

27 Jul, 2014 10:45 6698 Marime text
În urmă cu 74 de ani, pe 27 iulie, Bugs Bunny debuta pe micile ecrane, în desenul animat „A Wild Hare”. Celebrul iepure gri este rezultatul imaginaţiei regizorului Tex Avery şi al lui Robert McKimson, cel care a creat designul final. Vocea lui Bugs Bunny este un amestec de dialecte din Bronx şi Brooklyn. Replica sa preferată este „What’s up, Doc?”, spusă în timp ce ronţăie relaxat un morcov. Printre alte fraze populare se numără şi „Of course you realize… this means war” (Desigur, înţelegi că… asta înseamnă război”). Porecla lui, „Bugs” sau „Bugsy”, se traduce prin „nebunatic”.
Celebrul iepure a fost nominalizat la Oscar, iar in anul 1985 a devenit al doilea personaj de desene animate, după Mickey Mouse, care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Bugs Bunny este un iepure fictiv care apare în seriile animate Looney Tunes şi Merrie Melodies. Personajul îşi păstrează calmul în orice situaţie şi este mai inteligent decât orice rival care îi întrerupe stilul de viaţă relaxat. Chiar dacă are de-a face cu Elmer Fudd, Porky Pig, Sam, Marvin sau Daffy Duck, Bugs Bunny va ieşi învingător din orice confruntare. În 2002, celebrul iepure a fost numit de TV Guide cel mai bun personaj de desene din toate timpurile, iar în prezent, este mascota fraţilor Warner (Warner Brothers).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii