Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc cinci ani de la moartea Mădălinei Manole

ro

14 Jul, 2015 09:28 4006 Marime text
Astăzi, se împlinesc cinci ani de când Mădălina Manole, una dintre cele mai iubite artiste din România, s-a stins din viaţă, lăsându-şi în urmă familia şi o carieră de succes. Tot astăzi, artista ar fi împlinit 48 de ani.
 
Pe 14 iulie 2010, Mădălina Manole şi-a luat viaţa, otrăvindu-se cu Furadan, în locuinţa sa din Otopeni, lăsând un mesaj în care mărturisea că ştie că lumea o iubeşte şi că regretă gestul pe care îl face. Decizia ei extremă a provocat tristeţe printre fani, cei care o iubeau, dar şi printre artiştii României. 
 
Prezentatorul de televiziune Dan Negru a scris un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook, la cinci ani de la moartea artistei: „Văd iar înghesuială de televiziuni la mormântul Mădălinei Manole, la cinci ani de la moartea ei. În ultimii ei ani de viaţă era greu să o propui într-un show de tv, Mădălina, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Similea sau oricine ţinea de muzica uşoară clasică era respins de echipele de producţie ale televiziunilor. O spun în cunoştinţă de cauză. Era perioada în care televiziunile descoperiseră publicul cu vârste între 18-49 ani, public comercial, căutat de piaţa de publicitate. Mare lucru nu s-a schimbat nici azi... Doar că între timp publicul «comercial» n-a reuşit să-şi ia bacalaureatul…”, a precizat Dan Negru.

Născută pe 14 iulie, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova, Mădălina a fost primul copil al cuplului format din Ion şi Eugenia Manole. După ce a studiat chitara, a compus muzică pe versurile poeţilor consacraţi, „Toamnă Nouă“ intitulându-se prima compoziţie proprie. În anul 1988, Mădălina Manole participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental“, compusă de Şerban Georgescu, iar în 1991, începe seria turneelor în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franţa.
 
Primele trei albume lansate au înregistrat vânzări de peste două milioane de unităţi, artista fiind distinsă cu trei Discuri de Aur. Billboard a semnalat, în acel moment, performanţa ei. Dintre cele mai frumoase melodii ale ei, amintim „Te-am văzut, mi-ai plăcut“, „Fată dragă“, „Să nu mă minţi“, „Nu-ţi pierde curajul“, „Ei şi ce“, „Cântec pentru voi“, „Suflet gol“.

Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii