Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Modalităţi pentru îmbunătăţirea memoriei

ro

08 Jan, 2015 00:00 1498 Marime text
Un program regulat, un somn bun, o alimentaţie echilibrată şi dozarea efortului sunt elementele cele mai importante care măresc performanţa intelectuală. Însă, pentru rezultate şi mai bune, în special în apropierea examenelor, există anumite suplimente care pot ajuta, precum tyrosina, taurina, fosfolipidele, Omega-3 şi vitaminele.

Tyrosina este un aminoacid, precursor al adrenalinei şi dopaminei, care îmbunătăţeşte nivelul energetic şi capacitatea de concentrare. Pe de altă parte, taurina este un aminoacid cu puternice proprietăţi antioxidante, care protejează creierul. Taurina are rol neurotransmiţător, previne îmbătrânirea ţesuturilor oculare şi hipertensiunea, reglează nivelul de glucoză din sânge şi ajută la eliminarea colesterolului în exces.

Fosfolipidele fac parte din substanţele care intră în componenţa membranelor celulare, care permit o refacere mai bună a celulelor nervoase şi previn distrugerea lor. Omega-3, prezent în peştele oceanic, măduvă şi creier, este un nutrient foarte important care poate creşte capacităţile intelectuale. Omega-3 contribuie la combaterea depresiei, previne şi încetineşte îmbătrânirea creierului.

Vitaminele E, B12, B6 şi acidul folic ajută la buna funcţionare şi la refacerea celulelor nervoase. Extractele de sâmburi de struguri reprezintă antioxidanţi puternici, importanţi în ceea ce priveşte mărirea nivelului energetic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii