Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Despre planta cu miros divin şi proprietăţi medicinale

ro

24 Jun, 2016 00:00 1549 Marime text

 
Caprifoiul, cunoscut şi sub denumirea de Mâna Maicii Domnului, este o plantă căţărătoare de origine asiatică, ce înfloreşte primăvara-vara, iar florile sale albe şi galbene răspândesc un miros deosebit. Florile caprifoiului, pe lângă faptul că răspândesc un miros încântător, au proprietăţi antibacteriene, antivirale, antispasmotice şi antiinflamatorii. Florile de caprifoi au în compoziţia lor quercitină, magneziu, calciu, potasiu, uleiuri esenţiale şi vitamina C.
 
Această plantă poate fi folosită sub formă de infuzii, decocturi sau cataplasme. Infuzia de caprifoi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor, precum febra, tusea şi durerea în gât, dar şi cistita şi afecţiunile intestinale. De asemenea, infuzia de caprifoi este indicată în cazuri de cefalee, migrene, abces mamar ochi umflaţi, inflamaţii intestinale, ale tractului urinar sau ale aparatului genital. Pentru tratarea conjunctivitei se aplică comprese îmbibate cu infuzie pentru 15 minute şi se şterg ochii cu un şerveţel înmuiat în infuzie.
 
Infuzia de caprifoi încetineşte coagularea sângelui şi întăreşte inima. În plus, poate calma crampele şi durerile articulare în caz de artrită sau reumatism. Această plantă ajută şi la eliminarea toxinelor şi a altor cauze care determină problemele intestinale. Compresele cu ceai de caprifoi sunt indicate pentru diferite afecţiuni ale pielii, precum acnee, pistrui, pete, răni, abcese, cicatrici sau infecţii.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii