Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Max Weber, unul dintre cei mai influenţi sociologi...

ro

21 Apr, 2015 13:15 2913 Marime text
Economistul şi sociologul Max Weber s-a născut pe 21 aprilie 1864, în oraşul Erfurt, fiind primul dintre cei şapte copii ai familiei Weber. Tatăl său era un politician renumit.
 
Când avea 18 ani, Max Weber intra la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Heidelberg. În paralel cu studiile de drept, a frecventat cursuri de economie, istorie medievală şi teologie. 
 
A fost o persoană influentă în politica germană, numărându-se printre negociatorii Germaniei la Tratatul de la Versailles. De asemenea, a fost membru al comisiei însărcinate cu susținerea Constituției de la Weimar.
 
Cele mai cunoscute contribuții ale sale sunt cunoscute sub denumirea de Tezele weberiene. În cartea „Etica protestantă şi spiritul capitalist”, Weber a argumentat faptul că religia este una dintre cauzele cele mai importante care explică diferenţele de dezvoltare dintre culturile Occidentale şi cele Orientale. De asemenea, a accentuat importanţa protestantismului ascetic care a condus la naşterea capitalismului, a birocraţiei şi a statului raţional-legal din Vest.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, în 1893, s-a căsătorit cu Marianne Schnitger, o autoare feministă. 
 
Sursa foto: nzz.ch
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii