Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Benny Hill, comediantul care a adus zâmbete pe feţele tuturor...

ro

20 Apr, 2015 09:26 4333 Marime text
Cunoscutul comic Benny Hill s-a stins din viaţă pe 20 aprilie 1992, la vârsta de 68 ani. Şase zile mai târziu, a fost îngropat la cimitirul Hollybrook, lângă locul lui de naștere, în Southampton. Cauza morții a fost tromboză coronară.
 
Înainte de a ajunge comediant, Benny Hill a lucrat ca lăptar, paznic, şofer şi chiar toboşar. Încurajat să între în lumea televiziunii, a lucrat mai întâi ca asistent pe un platou de filmare. Primul show pe care Hill l-a susţinut a fost într-un club de striptease.
 
Deoarece dorea să ajungă cât mai sus în carieră, s-a înscris în cadrul unei preselecţii pentru un rol la un teatru cunoscut drept o rampă de lansare pentru tinerii talentaţi. Talentul lui Benny nu a convins, dar artistul nu şi-a pierdut încrederea şi a mai participat la o preselecţie. Cea de-a doua încercare a fost încununată cu succes.
 
În anul 1955, a fost lansat „The Benny Hill Show”. Combinaţia inovatoare de umor cântat şi mimat au asigurat succesul emisiunii, timp de 40 de ani. Serialul a fost difuzat în 109 ţări şi a câştigat un premiu Bafta. De asemenea, actorul a apărut în filme precum „The Italian Job” (1969), „Chitty Chitty Bang Bang" (1968), „Ernie The Fastest Milkman În The West".
 
Printre cei mai importanţi fani ai actorului s-a numărat şi celebrul Charlie Chapplin, care avea o colecţie impresionantă de casete video cu Benny Hill.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii