Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, cei care poartă barbă trebuie să facă cinste! Este Ziua Internaţională a Bărbii

ro

05 Sep, 2015 00:00 1711 Marime text
Devenită în ultimul timp o modă în rândul bărbaţilor, barba este „vedeta” zilei de astăzi, fiind sărbătorită, la nivel mondial, în prima sâmbătă a lunii septembrie. Astfel, Ziua Internațională a Bărbii reprezintă o ocazie pentru toţi purtătorii de barbă de a se aduna şi a sărbători împreună.
 
Dedicată promovării acestui stil estetic masculin, această zi inedită este sărbătorită diferit în fiecare ţară. Elementul comun se referă la bărbierit, care este considerat o lipsă de respect. De asemenea, conform tradiţiei, bărbaţii cu barbă trebuie să se relaxeze şi să nu ia parte la treburi casnice. Mai mult de atât, membrii de familie ai unui bărbos ar trebui să îi îndeplinească acestuia toate poftele, în onoarea podoabei sale faciale.
 
După cum spuneam, Ziua Internațională a Bărbii este celebrată în mod diferit. În sudul Spaniei, de exemplu, sunt organizate meciuri de box între bărboşi și tineri fără barbă. În Suedia, purtătorii de barbă sunt obligaţi să stea 24 de ore într-o pădure.
 
Originile exacte ale acestei sărbători nu sunt cunoscute, însă există unele indicii care sugerează că vikingii aveau o manifestare similară, care datează din anul 800 d.Hr.
 
Sursa foto: moshtix.com.au
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii