Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de cocos, recomandat persoanelor stresate

ro

13 Jul, 2014 12:40 1847 Marime text
Uleiul de cocos se numără printre cele mai eficiente remedii exotice, ce ajută la îmbunătăţirea stării generale a organismului. Acesta conţine vitaminele E şi K, fier, fitosteroli, grăsimi saturate, acizi graşi Omega-6, corină şi acid lauric. Uleiul de cocos are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale, contribuind la întărirea sistemului imunitar şi ajutând organismul să lupte împotriva viruşilor şi a bacteriilor.
 
Acest ulei are capacitatea de a preveni şi trata candida, iar datorită proprietăţilor antifungice, poate distruge peste 50 de ciuperci de candida. În acest caz, tratamentul cu ulei de cocos se face treptat, începând cu o lingură dimineaţa, până se ajunge la cinci linguri pe zi. Extern, se masează zona afectată cu puţin ulei de cocos, o dată pe zi.
 
Uleiul de cocos ajută la prevenirea bolilor de ficat, îndepărtează stresul (dacă se masează fruntea cu puţin ulei de cocos), întăreşte dinţii, controlează nivelul zahărului din sânge şi îmbunătăţeşte secreţia de insulină, fiind de mare ajutor persoanelor ce suferă de diabet. De asemenea, acest ulei contribuie la absorbţia calciului şi magneziului în organism, are efecte benefice asupra sistemului osos, îmbunătăţeşte funcţiile creierului şi poate fi util în tratarea bolii Alzheimer. Totodată, uleiul de cocos este util în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii