Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terapia cu lipitori, un tratament alternativ des folosit

ro

20 Jul, 2014 11:21 6144 Marime text
Hirudoterapia sau terapia cu lipitori este un tratament alternativ, des folosit de către terapeuţii naturişti. Lista afecţiunilor tratate prin hirudoterapie este foarte mare, datorită acţiunii hirudinului, substanţă care se găseşte în saliva lipitorilor. Pe lângă hirudin, saliva lipitorilor mai conţine 30 de substanţe active, ce nu pot fi sintetizate sau create în mod artificial.
 
Terapia cu lipitori este eficientă în tratarea hipertensiunii, cardiopatiei ischemice, infarctului miocardic, traumelor oculare, aterosclerozei, dar şi în ameliorarea proceselor inflamatoare ale sistemului circulator. Hirudoterapia este recomandată în cazul afecţiunilor renale, hepatice sau biliare, în endometrite, mastite, sterilitate. Lipitorile actionează şi în cazul artritei, afecţiunilor sistemului nervos şi al bolilor de piele. Persoanele care suferă de hemoroizi vor observa rezultate pozitive într-un timp scurt.

Lipitorile, aplicate în zone bine stabilite, se orientează singure şi vor începe să sugă sângele bolnavului. După o şedinţă de hirudoterapie, concentraţia de toxine scade de zece ori, acest procedeu fiind comparat cu procedura de hemodializa sau cu funcţionarea unui rinichi artificial. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii