Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Susanul şi beneficiile sale

ro

17 Oct, 2014 10:20 2024 Marime text
Susanul, o plantă originară din India şi Africa de Est, este cel mai vechi condiment şi cel mai mult cultivat, datorită valorii sale nutritive. Susanul are efecte antioxidante, emoliente, antianemice,calmante, remineralizante, tonice şi antiinflamatorii. Seminţele de susan sunt bogate în proteine, acid oleic, acid linoleic, acizi graşi Omega-6 şi Omega-3, acizi graşi saturaţi, vitaminele A, B6, C, D, E, minerale, precum fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, calciu, oligoelemente, aminoacizi esenţiali care se găsesc mai rar în alte plante, lizină şi substanţe antioxidante. 
 
Uleiul de susan este cunoscut pentru capacitatea de a scădea colesterolul. De asemenea, ajută în tratamentul unor afectiuni ale sistemului nervos, muşchilor, pielii, este un tonic foarte bun pentru hemoglobină, echilibrează procesele organismului şi întăreşte sistemul imunitar. Uleiul de susan favorizează dublarea numărului de trombocite şi contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Seminţele de susan elimină greaţa şi vărsăturile, combat durerile de cap, durerile intestinale, stomacale sau cele menstruale. În plus, sunt recomandate în cazuri de slăbiciune, stări de convalescenţă şi oboseală, apărută ca urmare a eforturilor intelectuale sau fizice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii