Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siliciul, important pentru sănătatea oaselor, pielii şi a părului

ro

27 Oct, 2014 11:18 2317 Marime text
Siliciul, unul dintre cele mai eficiente remedii pentru întinerire şi regenerare, se întâlneşte mai ales în cristalinul ochiului. Mai este prezent în structura tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor (alături de glucozamină), în pereţii interiori ai vaselor de sânge, în lichidul sinovial al articulaţiilor, valvele inimii sau în structura glandelor endocrine.
 
Componentă majoră a părului, unghiilor, pielii, oaselor şi dinţilor, fiind numit şi „mineralul frumuseţii”, acest oligoelement are un rol esenţial în funcţionarea sistemului imunitar. Deficienţa de siliciu provoacă afecţiuni precum hipertensiunea, ateroscleroza, osteoporoza, psoriazisul sau bolile autoimune.
 
Doza zilnică recomandată de siliciu este de 20 mg, cantitatea crescând pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă. Siliciul se găseşte în cerealele integrale, ovăz, mazăre, produse lactate, căpşuni, banane. Deficienţa de siliciu duce la demineralizarea organismului, la slăbiciuni generale, afecţiuni degenerative, hemoragii, inflamatii ale articulaţiilor, dar şi la ridarea tenului, subţierea şi căderea părului, ruperea unghiilor şi apariţia cariilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii