Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Seminţele de susan previn diabetul şi reduc tensiunea arterială

ro

14 Jun, 2015 09:40 1570 Marime text
Seminţele de susan au o mare valoare nutriţională şi capacitatea de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afecţiuni. Aceste seminţe au un conţinut extrem de ridicat de cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, zinc, de asemenea, conţin o serie de vitamine şi proteine. Seminţele de susan ajută la regenerarea pielii şi la calmarea arsurilor.
 
Datorită conţinutului în zinc, aceste seminţe contribuie şi la producerea de colagen şi la refacerea ţesuturilor deteriorate din organism. Seminţele de susan s-au dovedit eficiente în combaterea diabetului şi în reducerea tensiunii arteriale. Tot ele stimulează sănătatea inimii prin prevenirea leziunilor arterosclerotice şi îmbunătăţesc sănătatea cardiovasculară.
 
Totodată, seminţele de susan sunt bogate în fibre, cunoscute pentru aportul lor la un sistem digestiv şi un colon sănătos. Aceste seminţe conţin şi calciu, mineral esenţial pentru sănătatea oaselor şi prevenirea afecţiunilor sistemului osos. Atât seminţele cât şi uleiul de susan ajută la eliminarea plăcii dentare, la creşterea sănătăţii orale şi chiar la albirea dinţilor. Cuprul prezent în aceste seminţe reduce durerea şi umflăturile asociate cu artrita. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii