Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminţele de pin - inhibă pofta de mâncare

ro

22 Jun, 2014 19:24 2484 Marime text
Seminţele de pin au culoare gălbuie şi se consumă în stare crudă sau, de multe ori, se prăjesc pentru o intensificare a gustului.
Seminţele de pin reprezintă o sursă excelentă de vitaminele A, E şi K, acizi graşi mono-nesaturaţi şi minerale, precum magneziu, potasiu, calciu, zinc, fier şi seleniu. Datorită proprietăţilor lor, seminţele de pin contribuie la reglarea tensiunii arteriale şi la diminuarea nivelului colesterolului.
Potrivit specialiştilor, seminţele de pin conţin acid pinoleic, ce ajută la suprimarea poftei de mâncare, prin împiedicarea a doi hormoni ce provoacă foamea. Prezenţa magneziului favorizează eliberarea tensiunii fizice şi psihice, iar cea a vitaminei A contribuie la menţinerea tinereţii pielii. Deoarece nu conţin gluten, seminţele de pin sunt folosite în prepararea produselor destinate persoanelor alergice la gluten.
Se recomandă utilizarea seminţelor de pin în salate, paste, prăjituri, plăcinte sau tarte. Dacă nu sunt consumate repede, în scurt timp, vor deveni râncede.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii