Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de ştir reduce colesterolul şi protejează organismul

ro

06 Oct, 2015 17:40 5211 Marime text
Ştirul, o plantă cu un bogat conţinut în substanţe nutritive, vitamine şi minerale, reprezintă un excelent energizant. În scop terapeutic, se consumă atât partea verde, tulpina şi frunzele, cât şi seminţele plantei. Ştirul are un conţinut ridicat, dar echilibrat de proteine, şi este extrem de bogat în vitaminele A, C, K, complexul de B-uri, acid folic, minerale, precum calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, cupru şi aminoacizi. De asemenea, conţine şi squalen, un compus antioxidant puternic, care ajută la prevenirea cancerului. Acest compus organic natural întinereşte celulele şi inhibă creşterea şi răspândirea tumorilor maligne.
 
Uleiul din seminţe de ştir conţine cea mai mare proporţie de squalen, circa 8-10%.Această substanţă se mai găseşte în ficatul de rechin, dar în proporţie mult mai mică. Uleiul de ştir reduce colesterolul din sânge, protejează organismul împotriva efectelor expunerii la radiaţii, contribuie la resorbţia tumorilor maligne. Squalenul din uleiul de seminţe de ştir are proprietăţi unice cicatrizante, ameliorând şi tratând afecţiuni dermatologice. De asemenea, acest ulei accelerează procesul de recuperare a organismului, iar squalenul din compoziţia sa activează procesele de regenerare ale ţesuturilor organelor interne.
 
Preparat sub formă de infuzii şi decocturi din boabe, ştirul este benefic în bolile de ficat şi inimă, pentru combaterea infecţiilor şi tulburărilor gastro-intestinale, în anemie, obezitate, boli de piele, stomatită, parodontoză şi ulcer. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii