Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tinctura de afin, indicată în afecţiunile oculare

ro

15 Oct, 2014 00:00 2100 Marime text
Afinul este un arbust mic, cu tulpini târâtoare, de culoare verde, iar fructele sale de culoare negru-albăstrui au formă sferică şi gust plăcut dulce-acrişor. Afinul are proprietăţi astringente, antidiareice, antihemoragice, antiseptice, hipoglicemiante, capilaroprotectorii (protejează vasele capilare) şi antiinflamatorii.

Tinctura de afin, o soluţie hidroalcoolică obţinută din fructele plantei, este utilizată în medicina tradiţională în afecţiuni oculare şi diabet zaharat. Datorită proprietăţilor sale, contribuie la protejarea şi regenerarea vaselor capilare sanguine din piele şi retină, la menţinerea în concentraţii normale a acidului uric din sânge, la reducerea riscului de sângerare şi la detoxifierea tractului intestinal şi urinar.
Aplicată local sub formă de comprese, tinctura de afin contribuie la reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale. Totodată, este indicată în afecţiuni oculare, precum miopie, retinită, degenerescenţă pigmentară a retinei, uveită, retinopatie hipertensivă şi hemeralopie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii