Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
04:09 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Salata verde elimină toxinele

ro

25 Oct, 2014 00:00 728 Marime text
Salata verde conţine vitaminele A, C, E, B1, B2, B6 şi B9, potasiu, fier, mangan, crom, fosfor şi fibre. Sărurile de magneziu din salată constituie un stimulent al celulelor şi un reechilibrant nervos. Prin asocierea salatei (care conţine un sedativ natural numit lactucarium) cu pastele făinoase (ce conţin glucoză) rezultă nişte compuşi antistres, care contribuie la inducerea somnului.
 
Salata verde combate stresul, reduce senzaţia de durere şi calmează stările de excitaţie cerebrală. De asemenea, este utilă în tratarea tulburărilor digestive, în special a celor hepatobiliare, previne şi elimină spasmele muşchilor intestinali, stimulează secreţiile salivare şi gastrointestinale, creşte eliminarea bilei în intestin, uşurează digestia, curăţă intestinul şi normalizează tranzitul intestinal. Substanţele cu gust uşor amărui din frunzele salatei contribuie la eliminarea toxinelor, stimulează şi drenează ficatul, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea anumitor glande endocrine.
 
În plus, salata verde acţionează asupra epiteliului renal, mărind cantitatea de urină eliminată şi a substanţelor toxice. Totodată, micşorează cantitatea de zahăr din sânge, previne ateroscleroza, tratează hematuria (pierderea sângelui prin urină), tromboflebita şi arterita obliterantă. În plus, frunzele de salată au efect benefic în formarea globulelor roşii, sunt indispensabile vieţii celulelor şi formării oaselor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii